Makenok-double bag Brøndbysejr

Brøndby fik en helt nødvendig sejr over Sønderjyske, der nærmer sig bunden.

Artiklens øverste billede
Simon Makienok, Brøndby, og SønderjyskEs Niels Lodberg.

Brøndby fik en sejr til selvtilliden, og cheftræner Thomas Frank fik en uge at puste ud i, efter at presset var begyndt har været stort på klubben siden holdets første kamp i Belgien mod Brugge. 2-0 blev det over Sønderjyske på to mål i 2. halvleg af Simon Makienok. Det skete efter en 1. halvleg, da man ellers fornemmede, at der ikke var langt til nervøsiteten i Brøndbys defensiv. Så er det godt, at holdet har Simon Makienok, der som få superligaangribere kan lave mål ved blot at sende bolden i nærheden af ham.

Med sejren rykker Brøndby op på syv point. Det samme som FC Vestsjælland på femtepladsen, og en Superligabund er ved at blive dannet. Den indeholder blandt andet Sønderjyske. Som vanligt.

Pres på for Brøndby

Dette var en kamp med pres på for Brøndby. Bag hjerneskallen gemte erindringer sig om to gange ydmygelse mod Club Brugge samt et nederlag i Hobro og skuffelsen mod OB, da Daniel Høegh for en uge siden udlignede i overtiden.

Brøndby lå nummer ni inden kampen, og skulle der ikke smækkes et mærkat med ordet ”fiasko” skrevet på det mod klubbens sæsonstart, var kravet en sejr mod Sønderjyske, der også har hakket i begyndelsen af denne sæson. Et nederlag ville sætte Thomas Frank under sit største tryk som Brøndby-træner, fordi han ikke længere kan sige, at det her tager tid.

Nervøsitet

Alt det syntes at have plantet sig som nervøsitet i Brøndbyspillerne. Midterforsvaret, især Dario Dumic, sejlede rundt i kampens allerførste minutter, da Tommy Beckmann snildt kunne have scoret.

I det ottende minut burde kampen have taget en afgørende drejning. Brøndbys bedste spiller i denne kamp var Alexander Szymanowski, og han rundede Erik Marxen i en omstilling i hjemmeholdets højre side. Med frit løb mod mål løb Marxen argentineren ned. Det lignede et straffespark, men forseelsen blev vist nok lavet uden for feltet. Det ændrer dog ikke på, at Erik Marxen burde være blevet udvist. Dommer Jens Maae rakte begge arme væk fra kroppen. Ingenting.

Bechmanns store chance

Brøndbys defensiv vaklede dog videre. Martin Ørnskov og Thomas Kahlenberg mistede for ofte presset på Sønderjyskes boldhaver i centrum af banen. Man fornemmede, at der ikke skulle meget til, før Sønderjyske fik en stor chance. Den kom efter 10 minutter, da Tommy Beckmann fik en kæmpe hovedstødschance lige foran mål. Beckmann har ofte scoret på Brøndby Stadion, men han headede forbi.

Efter 22 minutter blev Ariël Nuñez spillet helt fri med løb mod Marin Skender i Sønderjyskes mål. Nuñez forsøgte at chippe den over Skender. En svær løsning på en kæmpe chance, hvor han burde have valgt noget nemmere. Skender halvklarede, og bolden blev derefter losset til hjørnespark.

Makienok moslede rundt

Herfra dominerede Brøndby mere. Simon Makienok moslede som altid rundt i Sønderjyskes forsvar, og han var tæt på at tvinge et selvmål ud af udeholdet, men bolden strøg lige forbi. Ikke så godt for danskeren, når Johan Elmander langsomt er ved at løbe sig i kampform. Makienok har brug for at score mål for at beholde sin position i truppen, og det skete efter tre minutter af 2. halvleg.

Riza Durmisi smækkede et godt indlæg lige ind i ”Makienok-området” i den perfekte højde. Angriberen steg op og han headede sikkert bolden i mål.

Spændende Brøndby-duo

Det fik Sønderjyske til at søge længere frem ad banen, og det fik holdet lov til. Udeholdet vandt flere dueller, og Brøndby formåede ikke at udnytte, at der var mere plads på især kanterne. Det hav Hallgrimur Jonasson en god chance, som dog blev blokeret i Brøndbys forsvar.

Brøndby-træner Thomas Frank reagerede ved at sende Johan Elmander på banen på pladsen bag Simon Makienok. En spændende duo.

Både Elmander og Makienok var således med i målet til 2-0 efter XX minutter. Et indlæg faldt ned for fødderne af Elmander, der klogt spillede bolden tilbage til Alexander Szymanowski i stedet for selv at søge et meget svært skud selv. Argentineren afsluttede fladt, og Marin Skender kunne kun halvklare bolden lige ud til Makienok, som scorede sikkert til kampens resultat.

Frederik Holst kunne have gjort det til 3-0, men han misbrugte en meget stor chance.