Liverpool fik en resultatmæssig godkendt start på årets Premier League-sæson, da de søndag besejrede en af sidste sæsons helt store positive overraskelser fra Southampton med 2-1.

Liverpool har gjort, hvad de kunne for at svække Southampton forud for sæsonen. De tre profiler Adam Lallana, Dejan Lovren og Rickie Lambert har alle taget turen nordpå. Men det ikke var til at se på gæsternes spil, at de i alt har sagt farvel til fem spillere fra startopstillingen - plus træner Mauricio Pochettino.

Liverpool var godt nok mest i boldbesiddelse kampen igennem, men de formåede ikke at lægge det forventede pres på udeholdets defensiv.

Liverpool uden en skadet Daniel Agger i truppen kom foran efter 22 minutters spil, da Jordan Henderson erobrede bolden på egen banehalvdel. Med en millimeterpræcis aflevering sendte han Raheem Sterling af sted i en løbeduel med Southampton-forsvaret, og den kamp vandt offensivspilleren uden problemer. Alene med målmanden sparkede den lille tekniker sikkert sæsonens første scoring på Anfield i nettet.

I anden halvleg kom Southampton frem til de fleste chancer. Derfor var det også helt fortjent, at Nathaniel Clyne efter 10 minutters spil fik udlignet. Nyindkøbet Dusan Tadic modtog bolden på kanten af feltet, og med hælen spillede den forbi en passiv Dejan Lovren og ind til en fremadstormende Nathan Clyne, der uimodståeligt hamrede bolden op i nettaget.

Southampton var tæt på sensationen seks minutter senere, men Steven Davis afsluttede alt for svagt i en helt fri position.

I stedet gik det, som det ofte gør. Sterling kom højest på et indlæg og inde foran mål fik Daniel Sturridge akkurat dirigeret bolden ind bag Southampton-målmand Fraser Forster til stor jubel for manager Brendan Rodgers.

Få minutter før tid var Morgan Schneiderlin tæt på kampens fjerde scoring, men Mignolet fik skubbet bolden på overliggeren og sikrede dermed hjemmeholdet årets første tre point.