Der spruttede ikke meget andet end dårlig karma ud af tankpistolen på Brøndby Stadion torsdag aften, da hjemmeholdet tabte 0-2 - og dermed 0-5 samlet - til belgiske Club Brügge i Europa League-kvalifikationen.

Der var ellers snakket om, at træner Thomas Franks spillere skulle have fyldt selvtillid på tanken efter ydmygelsen i Belgien for en uge siden, og den meget omtalte 0-2-lussing i oprykkerland i Hobro i weekenden, men sådan gik det ikke. Medmindre nogle af Brøndby-spillerne er så specielt sammensatte mennesker, at de kan hive noget positivt ud af nederlaget til et langt bedre mandskab.

Anfører Thomas Kahenberg var efterfølgende overrasket over, at forskellen mellem de to hold over to kampe skulle vise sig at være på fem mål:

- Ja, det er jeg vel. Vi vidste, at de på papiret havde større chancer for at gå videre end os, men det blev ikke to lige kampe. Første kamp ødelægger det lidt for os, og jeg synes, vi har stor ære af kampen i dag, indtil de får det første mål, sagde Kahlenberg, der erkendte, at luften gik lidt af ballonen derfra.

Hvis Brøndby skulle tage fat i et eller andet med et vist perspektiv, så kunne det være den første halve times tid, hvor Brøndby - trods en stor belgisk chance i begyndelsen - sad på det meste af spillet. Træner Thomas Frank havde trods de håbløse udsigter til videre avancement i turneringen valgt at gå ind til opgaven med en startopstilling, der - med undtagelse af fraværende Johan Elmander - kan kaldes Brøndbys stærkeste.

Sejren skulle jagtes, og tættest på kom Brøndby med Thomas Kahlenbergs frispark på overliggeren i det 28. minut. Mere marginal var der med Club Brügges frisparksforsøg 10 minutter senere, da Castillo gik til bolden, og med et dykkende skud fik passeret Lucas Hradecky til belgisk 1-0-føring. Og Brøndbys håb om at bidrage til den danske UEFA-koefficient blev nærmest umuliggjort, da Menegazzo lige før pausen gjorde det til 2-0 efter en stor fejl af Semb, hvis elendige clearing fangede Hradecky på mellemhånd med et åbent mål bag sig.

I anden halvleg havde Brøndby flere gange bud efter en scoring, hvor Simon Makienok efter cirka en times havde den måske bedste chance med et frit hovedstød lige på målmand Mathew Ryan. Men værterne forblev målløse for tredje kamp i træk, hvor de i samme ombæring har lukket syv scoringer ind.

Og den kendsgerning nappede lidt i Brøndby-målmand Hradeckys selvtillid:

- Syv mål i tre kampe er ikke tilfredsstillende. Nu skal vi grave dybt og kæmpe os tilbage, sagde han med henvisning til det kommende Superliga-opgør mod OB.