FC Midtjylland slår Brøndby og åbner guldkampen på vid gab

FC Midtjylland vandt søndag 3-2 over Brøndby.

De gulblusede Brøndby-spillere scorede to flotte mål i søndagens topbrag mod FC Midtjylland i 3F Superligaens mesterskabsspil.

Men mon ikke Brøndby-træner Jesper Sørensen alligevel havde et par nedadvendte mundviger, da han vandrede ned i omklædningsrummet efter kampen.

Hverken tiki-taka-spillet eller dribleturene, der til tider gjorde FC Midtjylland-forsvaret rundtossede, kunne i hvert fald ændre på, at Brøndby efter det tætte topbrag tabte 3-2 på udebane mod midtjyderne.

Du kan se kampens højdepunkter i videoen i toppen af artiklen.

Nederlaget er Brøndbys første siden september, og med det er guldkampen åbnet fuldstændig op.

Resultatet betyder nemlig, at Brøndby nu blot har ét point ned til FC København og FC Midtjylland, der ligger på anden- og tredjepladsen. Samtidig er der nu blot tre point ned til FC Nordsjælland, som indtager mesterskabsspillets fjerdeplads.

To dødboldmål og en gigantisk brøler

Topbraget mellem FC Midtjylland og Brøndby bølgede frem og tilbage, og der var massevis af chancer til flere mål i begge ender.

Flest chancer havde midtjyderne dog i starten af kampen, og det var da også dem, der kom først på måltavlen.

Brøndby fortsatte dog, som de har gjort det hele sæsonen, indædt. Og de svarede også hurtigt igen, da Nicolai Vallys modtog bolden tæt på mål, driblede på tværs af feltet og lagde bolden ind til 1-1.

Nicolai Vallys scorede et flot mål mod midtjyderne. (Foto: © Bo Amstrup, Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Godt ti minutter senere endte en clearing i fødderne på Brøndbys Sean Klaiber uden for FCM-feltet.

Den rutinerede back tøvede, og det udnyttede FCM-kanten Dario Osorio, der snuppede bolden og havde en motorvej mod Brøndby-målet. Portugiseren passerede Brøndbykeeperen, og så var topholdet igen bagud.

Igen kom Brøndby dog tilbage, da holdet efter et par et-to-afleveringer fik puttet bolden i kassen til 2-2.

Men efter midtjyderne igen, igen scorede på en dødbold i anden halvleg, kunne Brøndby ikke svare igen.

Dermed vandt FCM en hæsblæsende topduel, og Superligaens guldkamp er helt tæt.