Oscar Schwartau
NYHED

U/19: Schwartau strålede i målrig Brøndby-sejr

Oscar Schwartau viste sig særdeles godt frem, da Brøndby IF U/19 tirsdag vandt 6-3 i Horsens.

• Oscar Schwartau
    • Nanna Møller Karlsen
      24. april 2024 - Klokken 00:22

Brøndby IF U/19 skulle tirsdag eftermiddag i kamp mod AC Horsens på udebane. Cheftræner Menno van Dam havde fået forstærkning fra Superliga-truppen og kunne starte med spillere som Oscar Schwartau, Clement Bischoff og Noah Nartey. Ingen af dem fik minutter i søndagens Superliga-kamp mod FC Midtjylland.

Brøndby stillede med følgende startopstilling i Horsens:

William Sonne-Schmidt (2007)
Waldemar Bjergfelt (2006) - Ludwig Vraa (2005) - Philip Søndergaard (2007) - Lukas Larsen (2006)
Adam Claridge (2006)
Noah Nartey (2005) - Mathias Jensen (2005)
Clement Bischoff (2005) - Oscar Schwartau (2006)
Bertram Kvist (2005)

Bænk: Malek Bakhit (2005), Gustav Nøhr (2006), André Escobar (2007), Jonathan Agyekum (2006) og Benjamin Kold (2005)

Der var altså lagt op til gode kampminutter i benene til de unge Superliga-drenge, men man skal heller ikke være blind for at det kan være en svær øvelse. De træner ikke med holdet til dagligt og så er det noget helt andet at gå fra fyldte Superliga-stadions og mesterskabskamp i Superligaen til at møde AC Horsens U/19 på en kunstbane en tirsdag eftermiddag.

Det kræver noget mentalt af spillerne, for forventningerne til dem er naturligvis høje, når de spiller med U/19. Her skal de ned og vise, hvorfor de er i Superliga-truppen, men samtidig være en del af et hold og et kollektiv. Men det er tilsyneladende intet problem for Brøndby-drengene, som alle viste sig godt frem i Horsens.

Det startede ellers skidt for de blå/gule, som kom bagud efter bare otte minutters spil efter et hjørnespark. Hjemmeholdet var farlige på omstillinger og kunne et par gange have straffet Brøndby, som sad tungt på boldbesiddelsen, men Sonne-Schmidt i målet sørgede for at hjemmeholdets føring ikke blev større.

Lidt mere end halvvejs i første halvleg fik Brøndby fortjent udlignet. Bertram Kvist tog et hjørnespark kort, fandt Noah Nartey, der sendte bolden videre til Clement Bischoff, som efter et enkelt træk hakkede den i kassen til 1-1.

To minutter senere havde Brøndby vendt kampen på hovedet. Bischoff og Schwartau viste høj klasse, da de kombinerede sig igennem Horsens-defensiven. Bischoff kom til afslutning, men blev reddet af keeperen. Schwartau var først over returen og bragte Brøndby i front.

Brøndby spillede periodevis på et meget, meget højt niveau offensivt. Det blev også til en Brøndby-kasse mere inden pausen, da Bertram Kvist, som har været inde i en rigtig god udvikling i denne sæson, blev sendt afsted i dybden og køligt sendte bolden i nettet via et lob over målmanden. Nogle minutter før pausen bød Brøndby dog Horsens inden for i kampen igen, da de lavede en stor opspilsfejl, som hjemmeholdet straffede.

Men tidligt i anden halvleg scorede en velspillende Schwartau igen, og det gav lidt ro på. Schwartau var generelt Brøndbys bedste set over hele kampen og han bør virkelig roses for at gå til opgaven med stor seriøsitet. Han var et arbejdsmonster og leverede på et meget højt niveau.

Horsens fik reduceret igen efter en times spil og hjemmeholdet lå stadig hele tiden og lurede på de omstillinger, som for alvor kunne bringe spænding tilbage i opgøret. Men gudskelov for Brøndby var der i sidste ende bare kvalitetsforskel. Schwartau erobrede bolden i et godt pres, drev bolden ned mod Horsens-feltet og sendte den ud til Bischoff, der scorede.

Schwartau havde et forsøg på indersiden af stolpen, men det lykkedes alligevel Brøndby at lukke og slukke med et mål til 6-3 til sidst, da Bischoff igen, igen, igen viste prøver på sin fremragende sparketeknik og sendte bolden i mål fra kanten af feltet. God og vigtig sejr til Brøndby U/19 med Oscar Schwartau som den helt store oplevelse på banen. Hans tidlige gennembrud har gjort historien om ham lidt mudret, men nogle gange skal man også huske på, at han stadig kun er førsteårs U/19-spiller. Og det han leverede i dag, var på et meget højt niveau - også hans alder taget i betragtning.

KAMPEN I TAL:

AC Horsens U/19 - Brøndby IF U/19, 3-6 (2-3)

8. minut: 1-0; Hjalte Toftegaard
26. minut: 1-1; Clement Bischoff
28. minut: 1-2; Oscar Schwartau
37. minut: 1-3; Bertram Kvist
41. minut: 2-3; Jashar Beluli
47. minut: 2-4; Oscar Schwartau
48. minut: Gult kort til Lukas Larsen
56. minut: Gult kort til Mathias Frederiksen
60. minut: 3-4; Jashar Beluli
61. minut: Waldemar Bjergfelt UD / Malek Bakhit IND
61. minut: Noah Nartey UD / Gustav Nøhr IND
72. minut: Mathias Jensen UD / Jonathan Agyekum IND
82. minut: 3-5; Clement Bischoff
83. minut: Lukas Larsen UD / André Escobar IND
83. minut: Bertram Kvist UD / Benjamin Kold IND
90. minut: 3-6; Clement Bischoff

Deltag i diskussionen

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

• 19Magic64
  • 19Magic64
    Betalende bruger
      12 dage siden

• God at høre Schwartau ikke har mistet modet, over manglende spilletid på A-holdet, men bare klør på og arbejder hårdt!

Kan ikke vente med at se ham få sit gennembrud..
    8 enige · 1 god kommentar

• @19Magic64 det er i hvert fald den helt rette mentalitet, at vise dem der tager beslutningerne.

Fedt at han stadig virker sulten efter at slå igennem hos os!
      2 enige

• synes man skal lave ham blive på u/19 resten af sæsonen og så evt. kigge på det til sommer. han er ikke god nok til førsteholdet

• @vstgn91 - det er for voldsom en konklusion. Jeg tror, at der ligger og venter minutter til Schwartau i de sidste 6 kampe.
      5 enige · 1 god kommentar

Se 1 flere kommentarer

• @vstgn91

Ikke enig, han er god nok men kræver mere selvtillid og kamptræning.

Han har før vist sig have store kvaliteter der er mere end rigeligt til at være god nok til alle superliga hold.

Han skal nok komme i gang igen, med Vallys mange spillede minutter
      Igennem hele sæsonen

Er der chance for der ligger 20-30 minutter pr kamp og venter Oscar i de sidste 6 kampe.

Da Vallys også vil have godt af ikke spille 6 x 90 minutter han er nok den i truppen der spillet og løbet mest. Så Oscar skal nok få flere indhop og gøre det godt

• @vstgn91 - det er en svær vurdering for os at gøre, men han har i hvertfald ikke fået mange minutter i denne sæson.

• lusk
    • lusk   11 dage siden

• @vstgn91 Lidt for hurtig konklusion. Drengen er 17 år - og har den fysiske pakke allerede. Han kan score mål og er fornuftig på kuglen.

Som Nanna og Kasper er inde på i dagens podcast, så tænker jeg også OS som afløser til Ohi.
      Ser ham ikke som en 10ér, men som 9ér ville han passe fint.

Han har vist han klan lave mål - også på Superliganiveau.
      Så håber bestemt han får nogle minutter i de sidste 6 kampe.
      1 enig

• LJS
  • LJS   12 dage siden

• Hvor på banen er Oscar Schwartau bedst.
    Centralt, midt imellem eller helt fremme.
    Umiddelbart ser jeg ham som en direkte afløser for Nicolai Vallys på sigt.
    1 enig · 1 god kommentar

• 19Magic64
    • 19Magic64
        10 dage siden

• @LJS Jeg er som dig, også lidt i tvivl om hvilken position Schwartau egentlig er bedst på?

Kan jo både være en fordel, men også en ulempe at kunne spille flere plads, polyvant spiller som Morten Olsen ville ha' kaldt ham..

Jeg ser mere Bundgaard som direkte afløser for Vallys, og så Schwartau lidt længere fremme.