Japansk juvel sender Brøndby alene til tops i Superligaen

Japanske Yuito Suzuki scorede begge mål for Brøndby, da de vandt 2-1 over guldrivalerne fra FC Midtjylland.

Brøndby vandt guldduellen over FC Midtjylland. (Foto: © Claus Bech, Ritzau Scanpix)

Brøndby er tilbage som ensom majestæt i toppen af Superliga-tabellen, efter de søndag har vundet 2-1 over FC Midtjylland i mesterskabsspillet.

Det kan holdet fra Vestegnen især takke offensivspilleren Yuito Suzuki for. Japaneren stod nemlig for begge Brøndby-scoringer i kampen præget af intensitet og tårnhøjt tempo.

Forud for opgøret havde de to hold samme pointhøst, men efter sejren er Brøndby foran med tre point i toppen af tabellen.

Yuito Suzuki scorede begge mål i første halvleg, og det var nok til at sikre sejren over FC Midtjylland. (Foto: © Claus Bech, Ritzau Scanpix)

Intens guldduel

Brøndby satte et højt pres på midtjyderne fra starten af kampen, og det resulterede i en scoring efter kun ti minutter.

Her stjal hjemmeholdet bolden midt på gæsternes banehalvdel, hvorefter Suzuki drev bolden frem og flot sparkede 1-0-føringen ind med venstrebenet.

Men japaneren havde mere i ærmet i første halvleg. Efter mere Brøndby-dominans blev Suzuki dobbelt målscorer, da han vandt en duel på FC Midtjyllands banehalvdel. Her tog han blot ét træk, inden han sendte en langskudsperle ind i netmaskerne efter 35 minutters spil.

Dermed førte Brøndby 2-0 ved pausen.

Midtjyderne lod til at have snakket tingene igennem i omklædningsrummet, for de fik en bedre start på anden halvleg. Ti minutter inde sparkede FC Midtjyllands Mads Bech Sørensen reduceringen til 1-2 ind efter et skarpt slået hjørnespark.

Mads Bech (tv.) scorede FC Midtjyllands eneste mål i kampen mod Brøndby IF. (Foto: © Claus Bech, Ritzau Scanpix)

Trods stort pres fra FC Midtjylland og en hektisk slutspurt formåede Brøndby at forsvare føringen, og de fik derfor fuldt udbytte på den udsolgte hjemmebane.

Med sejren retter Brøndby samtidig op efter uafgjort mod Silkeborg og AGF i de seneste to kampe. FC Midtjylland har kun én sejr i mesterskabsspillets fire kampe.

FC København indtager tredjepladsen i Superliga-tabellen efter søndagens sejr over Silkeborg IF, men FC Nordsjælland kan komme á point med FCK, hvis de slår AGF mandag aften.