2024-04-21 19:57:28

Brøndby på guldkurs: Suzuki sendte FCM til tælling

Yuito Suzuki blev den store helt, da Brøndby nedlagde FC Midtjylland 2-1 og slog hul i toppen af Superligaens mesterskabsspil.

FCM

10'
1 0
Yuito Suzuki
Mål
36'
2 0
Mål
56'
2 1
Mads Bech
Mål

Et udsolgt Brøndby Stadion dannede søndag aften ramme om en lækkerbisken af et opgør i 3F Superligaens mesterskabsspil, hvor Brøndby fik besøg af FC Midtjylland.

Det var en direkte duel mellem de to tophold, og en eventuel vinder kunne forlade banen med en førsteplads.

Begge hold kom ind til opgøret med en skuffelse i bagagen, men det så bare ud til at have tændt yderligere op i begge lejre.

Højt tempo gode mål
Der blev blæst til angreb fra første fløjt, og derfor gik der heller ikke mange minutter, før der første gang opstod tumult mellem de to mandskaber. Det skete efter et farligt FCM-indlæg, hvor flere spillere endte i karambolage.

Kort efter slog Brøndby til i modsatte ende.

Dario Osorio driblede midt på egen banehalvdel og mistede bolden, hvilket gav Brøndbys Yuito Suzuki mulighed for at brage bolden i det lange hjørne fra kanten af feltet. Dermed var Brøndby foran 1-0 efter ti minutter.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Brøndby på guldkurs: Suzuki sendte FCM til tælling

Herfra forløb første halvleg i et hæsblæsende tempo, som var en topkamp værdigt. Bolden bølgede frem og tilbage mellem felterne.

Gæsterne havde efter 17 minutter bolden i nettet efter en scoring af Franculino, men målet blev kaldt tilbage for offside.

Midtjyderne fik godt fat, men så slog Brøndby til i gæsternes gode periode. Igen var Yuito Suzuki involveret, da han vandt bolden centralt på banen. Efter et par træk smækkede han bolden i det lange hjørne med et hårdt spark.

Dermed gik Brøndby til pause med en 2-0-føring efter en flot opvisning af Yuito Suzuki.

Midtjysk jagt
FCM-træner Thomas Thomasberg reagerede i pausen ved at skifte på to positioner, hvorfor Dario Osorio og André Rømer blev flået ud. Ind kom Emiliano Martinez og Ola Brynhildsen.

Ti minutter senere kom den forløsende reducering for gæsterne. Oliver Sørensen sendte et perfekt hjørnespark i Brøndby-feltet, og så flugtede Mads Bech Sørensen bolden i nettet til 1-2.

Scoringen gav tydeligvis gæsterne fornyet blod på tanden, mens Brøndby virkede nervøse. Derfor formåede FCM at sætte Brøndby under et tungt pres, hvor hjemmeholdet havde svært ved at bevare bolden i egne rækker.

Et kvarter før tid var Franculino centimeter fra at kunne pande en udligning i nettet efter et langt indkast, men angriberen nåede lige præcis ikke frem.

Brøndby sled sig til sejr
Som tiden skred frem måtte gæsterne satse mere og mere, og det gav plads til Brøndby på omstillinger, men kvaliteten manglede ofte på den sidste tredjedel af banen.

I de døende minutter udviklede det sig til en nervepirrende jagt, hvor midtjyderne pressede og pressede, men Brøndby holdt stand med alle markspillere på egen banehalvdel.

Der blev ikke scoret yderligere, og dermed blev Yuito Suzuki den store helt i Brøndbys 2-1-sejr.

Resultatet betyder, at Brøndby nu fører 3F Superligaen med tre point ned til FC Midtjylland. Der er seks point ned til FC København.

Der resterer seks spillerunder af mesterskabsspillet.