NYHED

U/17: Derby-deler og et ekstra point

Brøndby IF U/17 spillede lørdag eftermiddag 2-2 i derby og snuppede et ekstra point i straffesparkskonkurrencen.

• Nanna Møller Karlsen
      21. april 2024 - Klokken 10:57

Lørdag eftermiddag var det derbytid i U/17 Ligaen. Brøndby IF tog imod rivalerne på bane 2 og cheftræner Viktor Kynde havde valgt følgende startopstilling til kampen:

Mamadou Jalloh (2006)
Noah Kirkegaard (2007) - Oliver Sejer (2006) - Rasmus Lynder (2007) - Oliver Wettergren (2007)
Jakob Wismann (2007)
Danial Riaz (2007) - Mathias Werther (2007)
André Escobar (2007) - Viggo Poulsen (2008)
Jacob Ambæk (2008)

Bænk: Ali Al-Najar (2008), Sander Larsen (2008), Alfred Klamer (2007), Pelle Hoekstra (2008) og Casper Svart (2008)

Brøndby IF stillede stærkt til start i derbyet med et par 06ere og en stor del andenårs U/17-spillere. U/19 havde kampfri i weekenden og derfor var der mulighed for at nogle af de spillere, som allerede er omkring U/19-holdet, kunne spille med i U/17-derbyet.

Efter en meget stille og rolig start på kampen, hvor det vitterligt var en stillingskrig, var det Brøndby-holdet, der fandt sine ben først. Og de fandt dem så godt, at spillet virkelig begyndte at flyde. Efter lidt mere end et kvarter fik Brøndby strikket et rigtig godt angreb sammen. Brøndby fik spillet gæsterne helt tynde og til sidst befandt Jacob Ambæk sig i oplæggerens rolle, da han prikkede bolden til venstre for sig og ud til formstærke Viggo Poulsen, der bragte hjemmeholdet foran.

Brøndby pressede på for et mål mere. Og mulighederne var der. Brøndby havde blandt andet en sekvens, hvor FCK ad to omgange fik clearet bolden helt inde på stregen. Nogle minutter senere kunne de ikke stå imod.

De blå/gule havde et frispark i en god position. Det oprindelige spark blev sendt i muren, men Brøndby holdt presset og André Escobar fik sendt en god afslutning afsted mod mål efterfølgende. Keeperen kunne kun halvklare og Oliver Sejer var over returen, som han let og ubesværet sparkede i nettet til 2-0.

Brøndby fortsatte de gode takter halvlegen ud og burde måske have lukket kampen inden pausen. De havde i hvert fald muligheder til det. Men stillingen var 2-0 ved pausen efter en første halvleg, som Brøndby havde domineret.

Pausen blev lidt længere end forventet. Holdene kom ellers ud og stod klar på banen til at få sat anden halvleg i gang, men der manglede nogen. Dommertrioen var ikke kommet ud igen, og snart lød det over højttalerne, at de stakkels dommere var blevet låst inde i deres omklædningsrum og ikke kunne komme ud. Holdene gik i omklædningsrummene igen. Men snart lykkedes det at få dommerne ud og anden halvleg kunne sættes i gang.

Anden halvleg var ikke ret gammel, da Ambæk fik en god mulighed. Men det blev en overskrift for Brøndby i anden halvleg, at den sidste skarphed manglede. Brøndby fik spillet sig til en del gode muligheder, men alt for ofte var afslutningerne uden saft og kraft og endte ofte lige på keeperen.

Ambæk var ellers tæt på igen senere i anden halvleg. Efter et fornemt Brøndby-angreb blev han spillet fri i dybden og angriberen vippede elegant bolden over den fremadstormende keeper, men overliggeren tog fra.

I stedet gik det galt i den anden ende. Gæsterne fik reduceret på et meget flot langskud, som efterlod Mamadou Jalloh chanceløs i målet. Målet faldt efter en periode, hvor Brøndby lidt havde mistet grebet om kampen. FCK-spillerne fik sat sig bedre igennem i duellerne og kunne derefter ofte holde presset på hjemmeholdet. Det fortsatte også efter reduceringen, og der gik bare syv minutter, inden gæsterne fik udlignet. Endnu en gang et flot skud fra distancen efter en flot individuel aktion.

Brøndby brugte slutfasen på at presse på for et sejrsmål. Det blev til flere gode angreb, men trætheden var måske også begyndt at sætte ind, for der var lidt for mange dårlige beslutninger i slutfasen, når tingene skulle gøres færdigt. Men Brøndby ville virkelig gerne have tre point, og det gav noget plads til FCK-omstillinger, selvom cheftræner Viktor Kynde konstant var på tæerne og hjalp sine midtstoppere med restforsvaret.

Men det gav et par muligheder - en af omstillingerne gav en meget stor chance, hvor bolden tog overliggeren. Og i kampens sidste minut så det ud til at FCK blev snydt for et straffespark, men dommerens fløjte forblev tavs. I stedet endte det 2-2 og der skulle sparkes om et ekstra point i straffesparkskonkurrence.

Her var det Brøndby, der var skarpest og de blå/gule snuppede to point fra kampen, mens FCK måtte nøjes med et enkelt.

KAMPEN I TAL:

Brøndby IF U/17 - FC København U/17, 2-2 (2-0)

15. minut: 1-0; Viggo Poulsen
22. minut: Gult kort til Tristan Panduro
23. minut: 2-0; Oliver Sejer
41. minut: Gult kort til Aske Bang Christensen
63. minut: Jakob Wismann UD / Ali Al-Najar IND
63. minut: André Escobar UD / Sander Larsen IND
70. minut: 2-1; Sylvester Hildebrandt
78. minut: 2-2; William Nørløv
78. minut: Mathias Werther UD / Casper Svart IND
78. minut: Viggo Poulsen UD / Alfred Klamer IND
81. minut: Gult kort til David Katlego Hansen
88. minut: Noah Kirkegaard UD / Pelle Hoekstra IND

Deltag i diskussionen

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

• TZAR
  • TZAR   21 dage siden

• På mange måder en flot kamp af drengene, men ærgerligt og unødvendigt at vi lukker FCK ind i kampen og faktisk er tæt på at tabe til sidst. Fint at vi trods alt tager det ekstra point på straffe, men føles alligevel som et pointtab.