2024-04-14 18:03:40

Kæmpe Brøndby-nedtur: AGF slog til i overtiden

Patrick Mortensen kom ind fra bænken og scorede til 2-2 i overtiden, da Brøndby for anden runde i træk snublede i jagten på det danske mesterskab.

BIF

5'
0 1
Daniel Wass
Mål
8'
1 1
Magnus Knudsen
Mål
55'
1 2
Sean Klaiber
Mål
90'
2 2
Patrick Mortensen
Mål

Et næsten udsolgt Ceres Park dannede søndag rammen om Superliga-klassikeren mellem AGF og Brøndby.

Hjemmeholdet spillede sig torsdag i Pokalfinalen, da de slog FC Nordsjælland med 1-0, og grundet træthed og skader havde Uwe Rösler rystet posen.

Patrick Mortensen og Frederik Tingager var sendt på bænken, mens Mikkel Duelund var med fra start.

Brøndby skiftede også efter skuffelsen mod Silkeborg - Mathias Greve røg ud af Jesper Sørensens startellever, og ind kom Josip Radosevic. Kevin Mensah fik også en sjælden start.

Opgøret startede som lyn og torden.

Selv om AGF startede kampen aggressivt og flot, var det Brøndby, som efter kun fem minutter kunne bringe sig i front, da Daniel Wass steg til vejrs efter et hjørnespark og stangede bolden i mål.

Artiklen fortsætter efter billedet

3F Superliga -Kæmpe Brøndby-nedtur: AGF slog til i overtiden

Det var den tidligere Valencia-spillers tredje sæsonmål.

Føringen holdt dog kun tre minutter. Daniel Wass var efter otte minutter tæt på at gøre det til 2-0, men i stedet var det Magnus Knudsen, som på en omstilling efter Wass-forsøget udlignede for værterne.

Opgøret forsatte sit hæsblæsende tempo, hvor et kompakt AGF-hold var i mange nærkampe med gæsterne.

Brøndby var klart mest på bolden, og efter 31 minutter burde det have resulteret i et straffespark.

I hvert fald, hvis man spørger Ohi Omoijuanfo. Den store nordmand væltede i feltet efter en duel med Gift Links, men dommeren afviste appellen og dømte i stedet friskpark til Links.

Herefter faldt tempoet en anelse, men det var stadig Brøndby, der pressede mest på.

Paddy Power
AGF kom klart bedst ud til anden halvleg.

Tobias Bach blev efter 50 minutter spillet i dybden, hvor han med lidt mere fart i støvlerne havde været alene med Patrick Pentz. I stedet kom Jordi Vanlerberghe fremragende tilbage og afviste med en glidende tackling.

To minutter senere vendte opgøret til Brøndbys fordel takket være Sean Klaiber.

Den bomstærke surinamer kanonerede kuglen i kassen, da han på kanten af AGF-feltet modtog en hoppende bold og sparkede på mål.

2-1-målet virkede til at give Brøndby-spillerne mere ro på, og kampen udviklede sig i en mere jævnbyrdig retning.

Jesper Sørensens tropper begyndte at stå dybere, og det havde hjemmeholdet svært ved at håndtere. Det var småt med AGF-chancer, og det lugtede ikke rigtigt af en udligning - i stedet lugtede det meget af fejlafleveringer og sjusk.

Efter 81 minutter kunne Nicolai Vallys have afgjort kampen, men Brøndby-profilen, der er inde i et formdyk, sparkede helt forbi en bold, han bare skulle prikke til for at score til 3-1.

Den kommer han nok til at ærgre sig over.

I stedet for et 3-1-mål skulle indskiftede Patrick Mortensen nemlig smække en iskold spand vand i hovedet på gæsterne. I overtiden sendte den rutinerede angriber nemlig 2-2-målet i kassen, hvilket også blev slutresultatet.

Med deleren har Brøndby 52 point, hvilket betyder, de fortsat fører Superligaen. FC Midtjylland kan dog spille sig alene i front, hvis de slår FCK senere søndag.

Netop en hjemmekamp mod FCM er næste opgave i mesterskabsjagten for Jesper Sørensens tropper.

AGF ligger på femtepladsen med 38  point.